Kleine

Hoeveel geld heeft Lil’ Kleine? Het is een vraag die door veel mensen gesteld wordt. De bekende maar controversiële rapper is tot de dag van vandaag nog vaak het gesprek van de dag. In dit artikel gaan we in op het leven van Lil’ Kleine en natuurlijk ook op zijn vermogen. 

Wie is Lil’ Kleine?

Lil’ Kleine werd op 15 oktober 1994 geboren als Jorik Scholten. De jongen groeide op op de Amsterdamse Wallen en verhuisde later na de scheiding van zijn ouders Amsterdam-Oost met zijn vader. Op zijn achtste begon Jorik met dansen en acteren en speelde verschillende rollen in tv-programma’s en films.

In 2012 deed Jorik mee aan het Ali B’s programma Op Volle Toeren, waarin hij samen met rappers Ali en Brownie Dutch het nummer Zo verdomd alleen van Danny de Munk opvoerde. De studio-opname van dit nummer kwam terecht in de Single Top 100! Hiermee maakte de tot nu toe onbekende rapper een naam voor zichzelf.

In 2015 kwam het nummer Drank & Drugs uit. Hiermee zorgde Lil’ Kleine ervoor dat alle jongeren zijn naam kenden. Hij bracht diverse albums uit en deed in 2017 mee aan het tv-programma’s Expeditie Robinson en Chantal blijft slapen. Een jaar later werd hij uitgenodigd door The Voice om de rol als coach te vervullen.

Lil’ Kleine kende veel fans, maar ook veel haters. Dit aantal werd alleen maar groter toen de beelden en verhalen van de mishandeling tegen ex-verloofde Jaimie Vaes uitkwamen. Als reactie hierop werd zijn beeld in Madame Tussauds verwijderd, zijn muziek van Spotify verwijderd en radiozender FunX stopte met het afspelen van zijn nummers. 

Wat verdient Lil’ Kleine allemaal zijn geld mee? 

Lil’ Kleine verdient zijn geld op meerdere manieren, maar zijn voornaamste inkomstenbron is zijn rap carrière. Hij heeft een groot aantal succesvolle singles en albums uitgebracht. Dit heeft bijgedragen aan zijn vermogen. Daarnaast is Lil’ Kleine vaak op televisie verschenen, waar hij royaal voor betaald heeft gekregen.

Ook heeft Lil’ Kleine het ondernemerschap uitgeprobeerd. Zo heeft hij in 2017 samen met een jeugdvriend de frietzaak ‘De Belg’ vlakbij het Rembrandtplein geopend. Een jaar later opende hij een feestcafé genaamd ‘t Lammetje op het Leidseplein. Nog geen jaar later presenteerde de artiest zijn eigen kledinglijn, simpelweg ‘Jorik’ genaamd. 

Na alle verhalen rondom de mishandeling van de moeder van zijn zoontje is het imperium van Jorik echter gaan wankelen… Dus, wat is Lil’ Kleine’s vermogen?

View this post on Instagram

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine)

Wat is het inkomen en vermogen van Lil Kleine?

Lil’ Kleine heeft zijn positie terug moeten winnen in de Nederlandse muziekindustrie. Ondanks dat hij dit punt nog niet bereikt heeft verdient de rapper jaarlijks nog genoeg geld om rond te komen.

Lil’ Kleine boeken voor een show kost je al ruim €15.000. Jaarlijks treedt de artiest zo’n 80 keer op. Jaarlijks levert hem dit dus €1,2 miljoen op! Moet je nagaan dat dit enkel gaat over de optredens. De streaming kosten en inkomsten uit zijn andere ondernemingen moeten hier nog bij worden opgeteld. 

Lil’ Kleine heeft een vermogen dat in de miljoenen oploopt. De rapper uit Amsterdam komt dus niks te kort.

Dit wist je nog niet over Lil Kleine: