André Rieu

Het vermogen van André Rieu is misschien groter dan je verwacht. Deze Nederlandse violist en componist is niet alleen in Nederland bekend, maar ook ver daarbuiten. Ontdek hoe rijk André Rieu is. 

Wie is André Rieu?

André Rieu is een geboren Limburger met een indrukwekkende carrière als violist en componist. De laatste jaren reist hij met zijn orkest de hele wereld over om mensen te laten genieten van walsmuziek. Voorbeelden van een André Rieu concert zijn André Rieu Ziggo Dome, André Rieu Vrijthof 2023 en het Kerst Concert André Rieu. 

André Rieu werd op 1 oktober 1949 geboren in Maastricht. Zijn eerste vioolles kreeg hij toen hij 5 was. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hij later naar het conservatorium ging. Na zijn studie speelde hij bij verschillende orkesten, maar zijn echte doorbraak kwam in 1994. Toen bracht hij het album Strauss & Co uit. Tegenwoordig verdient André Rieu miljoenen met zijn eigen André Rieu orkest en albums.

Hoe rijk is André Rieu?

De vraag is natuurlijk ‘Wat is het vermogen van André Rieu?‘ Het geschat vermogen André Rieu is 25 miljoen euro. Hiermee is de Maastrichtse violist een van de rijkste muzikanten van Nederland. Geschat wordt dat alleen Armin van Buuren (36 miljoen euro) en Dj Tiësto (100 miljoen euro), rijker zijn dan André Rieu.

View this post on Instagram

A post shared by André Rieu (@andrerieu)

Waar heeft André Rieu zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van André Rieu is onder andere afkomstig uit André Rieu tickets voor zijn concerten en uitgebrachte albums en dvd’s. André Rieu is niet alleen een goede muzikant, hij weet zijn succes als geen ander commercieel te benutten. 

André Rieu leeftijd is ondertussen 74 jaar. Desondanks stopt hij niet met touren. Jaarlijks speelt hij vele shows over de hele wereld. Dankzij deze concerten verdient André Rieu miljoenen euro’s. Daarnaast heeft hij een eigen reisbureau dat reizen organiseert naar zijn concerten. 

André Rieu verdient ook nog een aardig bedrag met de verkoop van producten. Je kunt zijn DVD’s, CD’s, boeken en andere merchandise aanschaffen via de website. Een andere bron van inkomsten voor André Rieu zijn zijn bioscoopfilms. De laatste bioscoopfilm is de André Rieu kerst film; André Rieu’s White Christmas en draait in Pathé-bioscopen door heel Nederland. Tel daar nog de Royalty’s bij op die André ontvangt als zijn muziek gedraaid wordt en je hebt een aardig vermogen.

Dit wist je nog niet over André Rieu

1. André Rieu is niet alleen een vermogend man en getalenteerde violist, hij is ook een echte familieman. Hij trouwde in 1975 met zijn vrouw Marjorie en ze hebben samen twee zoons, Pierre en Marc. Het André Rieu huis is een 16e-eeuws landhuis op de Sint-Pietersberg. 2. Het salaris van André Rieu mag dan wel hoog zijn en de werkdruk ook, toch maakt hij soms tijd voor andere dingen. Zo speelde hij zichzelf in de politieserie Flikken Maastricht. In de aflevering werd voorkomen dat er een aanslag werd gepleegd op een van André ’s concerten.