Gebedstijden Epe

Welkom bij de gebedstijden pagina van Epe. Hier ben je op het juiste adres wanneer je wilt weten wat de voorgeschreven Islamitische tijden om te bidden zijn. Als er een moskee gevestigd is in Epe vind je deze hier ook. 

Ben je op zoek naar de gebedstijden Epe? Hier kun je dagelijks de gebedstijden bekijken. Zo blijf je op de hoogte van de gebedstijden in Epe en weet jij precies wanneer je kunt bidden.

Gebedstijden widget

*De widget hierboven halen we van islamicfinder vandaan en deze zijn gebaseerd op Amsterdam. Controleer altijd bij de lokale moskee in of rondom Epe om navraag te doen of de tijden matchen.

De stand van de zon bepaalt de verschillende gebedstijden per locatie. De gebeden worden uitgevoerd rondom de zonsopkomst in de volgende volgorde:

  • Fajr: het ochtendgebed, tijdens de ochtendgloren.
  • Dhuhr: het middaggebed, net nadat de zon zich op haar hoogste punt begeeft.
  • Asr: gebed in de namiddag.
  • Maghrib: het avondgebed, bij zonsondergang of avond.
  • Isha: het laatste gebed vindt plaats gedurende de nacht.

 

Bidden doe je altijd in de directie van de Kaäba in Mekka. De gebedsrichting heet de kibla. Wanneer je weg bent van huis, is het van belang om de richting opnieuw te bepalen, zodat je naar de juiste directie bid. 

Moskeeën bij Epe

Hier vindt je de moskeeën en islamitische stichtingen in en rondom Epe. Klik op het adres om meteen naar Google Maps te gaan.

In Epe zelf is er geen moskee. Wel is er de Islamitische Stichting Nederland HZ. Omer Epe, waar je terecht kunt voor het aanleren, voeden en onderhouden van de religieuze verplichtingen. Deze is gelegen aan de Oenerweg 18, 8161 PM in Epe.

Woon je in Epe en wil je graag naar de dichtstbijzijnde Moskee? Dan zijn er verschillende opties. Zo is er de Sultan Ahmet Moskee Vaassen op nog geen 20 minuutjes rijden van Epe, in Vaassen. Het exacte adres is de Woestijnweg 96, 8172 CT Vaassen.

Iets dichterbij Epe in Nunspeet, vind je bovendien de volgende moskee.

In het bij Epe nabijgelegen Raalte is er ook een moskee gevestigd:

Ten slotte vind je in Kampen de volgende moskee.

Van een aantal moskeeën hebben we ook foto’s beschikbaar. Je vindt ze hieronder. Ga met je muis over de foto’s heen om de adressen te zien. Wil jij de foto van jouw moskee in of rondom Epe ook op link-ned.nl? Neem dan contact met ons op.