knikkebolziekte

  1. Home
  2. »
  3. Gezondheid
  4. » knikkebolziekte
Categorie:   
Website Link: knikkebolziekte
Omschrijving:

“Een ziekte die erger is dan Aids. Want door de aandacht die er wereldwijd is voor Aids is die ziekte nu te stabiliseren”, aldus de mensen uit de getroffen streken.
In Oost-Afrika sterven tienduizenden kinderen een langzame dood. Ze hebben de geheimzinnige knikkebolziekte, die maakt dat ze langzaam de controle verliezen over hun ledematen. Uiteindelijk sterven ze een pijnlijke dood.
Zombies
Kinderen in Zuid-Soedan, Noord- Oeganda en een streek in Tanzania dwalen als zombies door de straten. Ze zijn ziek geworden rond hun 5e en op dat moment gestopt met groeien – zowel fysiek als mentaal. Bij elke epilepsie-aanval takelen ze verder af, alsof er onomkeerbare schade aan hun hersenen en organen is aangebracht. Ze beginnen met hun hoofd te knikkebollen, ze krijgen spastische trekken en gaan overvloedig kwijlen. Ze praten niet meer en leven in een andere wereld. Hun ouders zien soms geen andere oplossing dan hen vast te binden als beesten. Wie geen familie heeft, leeft op straat. Ouder dan 22 worden ze niet. In Zuid-Soedan heeft de ziekte al 16540 slachtoffers gemaakt, in Noord-Oeganda ruim 5400.
Oorzaak
Niemand weet wat de oorzaak is van de ziekte. Wat vast staat is dat het niet besmettelijk is. Onder de bevolking in de getroffen gebieden heerst veel angst. Gezinnen zien hun toekomst angstig tegemoet. In Zuid-Soedan, waar de kindersterfte de hoogste is ter wereld, is de knikkebolziekte geen prioriteit. Er is geen enkele vorm van gezondheidszorg en er bestaat ook nog geen medicijn, daar brengt stichting knikkebolziekte acute verandering in. Wij hebben uw hulp daarbij hard nodig.


zoekresultaten

Zoek in een straal 0 kilometer

Linkbuilding tool

  • Vind Kwaliteits-linkpartners
  • Alles in 1 Tool
  • Controleer uw backlinks
  • 100% Veilig